Wat kost een zwembad

U heeft uw droom zwembad in gedachte, maar wat gaat het allemaal kosten? Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven aangezien het zwembad wordt opgeleverd naar uw specifieke wensen. Als u precies wilt weten wat de aanleg van uw droom zwembad gaat kosten, kunt u het beste contact opnemen met ons opnemen of een bezoek brengen aan Zwembadplein. Wij of zij kunnen u, na het aanhoren van uw wensen, een passende prijsindicatie geven. Wij kunnen u uiteraard informeren over de kostenposten waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een zwembad.

Budget maken

Het is verstandig om in de oriëntatiefase een budget op te stellen zodat u weet wat er mogelijk is voor de prijs die u in gedachte heeft. Houd in gedachte dat een zwembad een investering is. Kosten die u op korte termijn gaat maken, kunnen zich op lange termijn terugbetalen. Zo kunt u ervoor kiezen om duurzame producten te gebruiken die minder vaak vervangen moeten worden of ervoor kiezen om uw eigen duurzame energie op te wekken voor uw zwembad. Wij kunnen u hierover uitstekend informeren.

Offerte aanvragen

De prijsindicatie die u in de oriëntatiefase van uw adviseur ( zwembadplein)  te horen krijgt, kan in de volgende fase worden uitgewerkt tot een volledige offerte door Savannah Wellness. In deze offerte wordt niet alleen rekening houden met de huidige wensen, maar ook de wensen voor de toekomst. Als bijvoorbeeld een poolhouse of overkapping op dit moment nog niet binnen uw budget past kunnen er binnen uw budget al wel voorbereidingen worden getroffen om het in de toekomst te realiseren. Op lange termijn kan u dat veel geld besparen.

Met welke kosten moet u rekening houden?

De prijs is afhankelijk van een hoop zaken zoals de afmetingen van het zwembad, het soort zwembad en op welke grond het zwembad geplaatst wordt. Wist u bijvoorbeeld dat de grondbewerking die nodig is voordat het zwembad geplaatst kan worden in Noord-Holland duurder is dan in een andere provincie?

Vergunning

Door het kiezen van bepaalde materialen, afmetingen en afwerkingen kunt u zelf de kosten in hand houden. Er zijn echter ook kosten die u niet zelf in de hand heeft: bijvoorbeeld die van de eventuele vergunning. Wanneer uw zwembad geen overkapping heeft en niet in strijd is met de bestemmingsplannen in uw buurt, heeft u hoogstwaarschijnlijk geen vergunning nodig. In de andere gevallen moet u een omgevingsvergunning aanvragen. De kosten van een omgevingsvergunning zijn afhankelijk van uw plan en de gemeente waarin u woont. Deze kunt u het beste opvragen op de website van uw gemeente.

Soort zwembad

Savannah Wellness heeft ruime keuze in zwembaden. Zo kunt u kiezen uit polyester prefab baden en diverse bouwkundige folie- en tegelbaden. Bij bouwkundige baden zijn de mogelijkheden onbeperkt. Elke afmeting, diepte, vorm en afwerking is mogelijk en het zwembad gaat levenslang mee. Uiteraard heeft dit invloed op de prijs. Voor de prefab zwembaden moet u rekening houden met enige restricties als het gaat om afmeting, vorm en diepte. Meer informatie over soorten zwembaden vindt u onder het kopje ‘Wat zijn de mogelijkheden’ op onze website.

Accessoires

Ook in dit geval is de keuze reuze. Wilt u bijvoorbeeld een overkapping, LED verlichting, een buitendouche of watervallen? Savannah Wellness kan ook hierover met u meedenken binnen uw budget. Laat u inspireren in de Zwembadplein showroom waar specialisten u alles kunnen vertellen over de mogelijke accessoires.

Onderhoud

Een zwembad vraagt om het nodige onderhoud. Hierbij moet u denken aan het onderhoud van het zwembad zelf en het onderhoud van het zwembadwater. Het onderhouden van het zwembadwater kunt u zelf doen, maar vraagt wel om wat specialistische kennis. Als u meer informatie wilt over het onderhouden van uw zwembad kunt u dat vinden op onze website, of contact met ons opnemen.
Naast het zwembadwater, moet ook de apparatuur en overige onderdelen van uw zwembad goed onderhouden worden. Zo moet het filtermateriaal om de zoveel jaar vervangen worden. Door hier slim in te investeren kunt u op lange termijn een hoop geld besparen. Door in het begin bijvoorbeeld te kiezen voor AFM filtermateriaal kunt u besparen op water en chloor en het hoeft, in tegenstelling tot filterzand, niet regelmatig vervangen te worden. Meer informatie over
AFM filtermateriaal kunt u vinden op onze website.